Gespeelde voorstellingen

Kaartverkoop 'Lente' (8, 9 en 10 juni 2018) gestart!

Alberdingk Thijm speelt 'LENTE' van Haye van der Heyden

De kaartverkoop is gestart - ga nu naar www.alberdingk-thijm.nl/kaartverkoop

In de tragikomedie 'Lente' ontmoeten Marja en Martin elkaar bij de graven van hun geliefden. Tussen de twee ontstaat een bijzondere relatie.

Er is nog een andere vrouw in Martins leven, Marja. Als het drietal besluit samen naar een vakantiehuisje te gaan, kunnen ze niet meer om elkaar heen.

'Lente' is een lichtvoetig verhaal over zware onderwerpen: dood, liefde, bedrog, driehoeksrelaties en geheimen. Dit zorgt voor heel wat komische oneliners en grappige situaties. Een toneelstuk vol humor en ontroering en sprankelend als het voorjaar zelf en wordt gespeeld door Yvonne Sipman, Wil Parijs en Sandra Bos.

'Lente' wordt gespeeld op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni, aanvang 20:15 uur en op zondag 10 juni, aanvang 15:00 uur. Graag tot dan!

Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar aan de zaal of te bestellen via www.alberdingk-thijm.nl/kaartverkoop of tel.: 06-43544556.

 

Nieuwe voorstelling: Lente

v.l.n.r. Sandra, Wil en Yvonne

In de tragikomedie 'Lente' ontmoeten Marja en Martin elkaar bij de graven van hun geliefden. Tussen de twee ontstaat een bijzondere relatie. Er is nog een andere vrouw in Martins leven, Stella, en zij is niet van plan te wijken voor eventuele concurrentie. Als het dr  ietal besluit samen naar een vakantiehuisje te gaan, kunnen ze niet meer om elkaar heen.

'Lente' is een lichtvoetig verhaal over zware onderwerpen: dood, liefde, bedrog, driehoeksrelaties en geheimen. Dit zorgt voor heel wat komische oneliners en grappige situaties. Een toneelstuk vol humor en ontroering en sprankelend als het voorjaar zelf.

Tekst: Haye van der Heyden
Regie: Jaap van Zelst
Spelers: Sandra Bos, Wil Parijs, Yvonne Sipman

Muzikale ondersteuning: Jasper de Jong

 

 

 

Kaartverkoop

10 en 11 juni: "Pitten" (Herman Heijermans)


In deze komedie van Herman Heijermans uit 1918 staat een toneelgezelschap aan de vooravond van een première.

Alles in de laatste repetitie gaat verkeerd. De techniek laat het afweten, de spelers kennen hun teksten nog niet goed, leunen op de souffleur en spelen ‘pittend’.

De souffleur zelf is er met zijn gedachten ook niet helemaal bij…

Regisseur Marijke Kots heeft de eenakter een extra –moderne –laag gegeven, waarmee een mooi inkijkje wordt gegeven in het reilen en zeilen van een toneelvereniging.

Deze bewerking van ‘Pitten’ wordt gespeeld door:

 • Wil Parijs
 • Nol Stuvel
 • Hein Kruijver
 • Frans Saelman
 • Zita de Snoo
 • Franklin van der Erf
 • Sophie van Dijk
 • Ed Leuven
 • Tamar Sipkes
 • Tammo ter Hark
 • Yvonne Sipman

De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten, er is geen pauze.

 

Voorstelling: "Een ongewenste vriend"

De voorstelling ´een ongewenste vriend´

U kent ze wel: de profiteurs, de bietsers, de luie levensgenieters, de plakkenblijvers aan het eind van een feestje, de ik-ben-mijn-portemonnee-vergeten-betaal-jij-deze-keer-types; kortom onze uitvretende medemens. Geen echte slechterik, maar toch een tikje asociaal.

Geïnspireerd door het verhaal De Uitvreter van Nescio maken spelers van Alberdingk Thijm onder leiding van theatermaker Iris Stam een eigen voorstelling over deze mensen. 
 In de voorstelling maken we kennis met Peter (Japi in het verhaal van Nescio) een echte ouderwetse, werkeloze uitvreter. Hij ontmoet een aantal kunstenaars en een aantal kantoorbeambten aan de waterkant, waar de kunstenaars schilderen en de kantoormensen lunchpauze houden, en sluit vriendschap met ze.

Peter lijkt een enorme luilak, maar intussen houdt hij er interessante filosofische gedachten over het leven op na, en inspireert hij de kunstenaars en kantoorbeambten, die hem in de armen sluiten. Maar hoe langer ze Peter kennen, hoe vervelender ze zijn opdringerigheid en bemoeizucht gaan vinden. Peter belt aan tijdens etenstijd, blijft te lang op feestjes hangen, eet al hun eten op en geeft ongevraagd allerlei adviezen. Hoe komen ze nu in godsnaam weer van deze ongewenste vriend af?

tekst & regie | Iris Stam
spel | Krijn Kluft, Tammo ter Hark, Janna Handgraaf, Ed Leuven, Jan Hoetmer, Hein Kruijver, Zita de Snoo, Okke Emmens
vormgeving | Frans Saelman, Krijn Kluft

12 en 13 november 2016: DENK AAN MIJ!

ALBERDINGK THIJM SPEELDE 'DENK AAN MIJ'

Je ex-man Bob nodigt je uit in het oude vertrouwde vakantiehuis in Frankrijk. Je zit inmiddels zó goed in je vel, dat je gaat.

Maar er komen nog drie andere ex-vrouwen van Bob opdagen.

Zo treffen de hypochondrische Aafke, de inmiddels lesbisch geworden Pem, de arrogante en ietwat hoerige Doris en Bobs laatste ex, Jeanine, elkaar bij de villa.

Oude wonden worden open gekrabd en pijnlijke feiten onthuld. De irritaties lopen hoog op, daar in de Provence.

Herinneringen worden gedeeld. Maar… waar is Bob?

 Deze rasechte komedie vol vileine humor werd gespeeld door Gerda van der Linden, Bianca Nunnink, Sandra Bos en Yvonne Sipman.

"Wraak" van Alan Ayckbourn

Henry Bult staat op de Albert Bridge in Londen om er een eind aan te maken. Zijn vrouw heeft hem verlaten en deze week verloor hij zijn baan aan een jonge praatjesmaker. 

In plaats van die sprong te wagen, redt hij Karen Koster, die zichzelf iets eerder al van diezelfde brug wierp maar bleef haken aan haar jas. Ze brengen de nacht met elkaar door en Henry hoort hoe Karen aan de kant is gezetdoor haar minnaar die met open armen ontvangen werd door zijn vrouw.

Karen suggereert dat ze hun wonden helen door wraak te nemen, wraak zonder risico. Zij zal Henry’s opvolger te grazen nemen en Henry moet het leven van haar minnaars vrouw verwoesten. Karen komt haar deel van de afspraak briljant na, maar als Henry tot over z’n oren verliefd wordt op de vrouw van Karens ex-minnaar leert hij een andere kant van Karen kennen.

Behalve de humoristische situaties waarin de spelers terecht komen, is er veel te  beleven aan de karakters in deze misdaadkomedie. Behalve de ongrijpbare Karen en de wat naïeve Henry, hebben bijna alle personages hun eigen doel waarvoor ze bereid zijn te manipuleren.

Jubileumstuk: Tartuffe van Molière

Op 20 november 2015 speelden we ons jubileumstuk: Tartuffe van de franse schrijver Molière. Een stuk over huichelarij, bedrog en wraak. Maar gelukkig ook om te lachen!

Het was een prachtige avond. Als u het nog eens wilt beleven, dan kunt u de video bekijken!

"K", naar Het Proces van Franz Kafka

Op 31 mei en 7 juni 2015 speelden we in het Dolhuys, een historische locatie, een korte uitvoering (30 minuten) van het beroemde boek van Franz Kafka: Het Proces.

Jozef K. wordt op een ochtend van zijn bed gelicht en beschuldigd van een misdaad. Wat hij ook probeert, hij komt er niet achter waarvan hij beschuldigt wordt en wat er met hem gaat gebeuren. Het is een beklemmende ervaring die geen happy end heeft.

Alberdingk Thijm speelde 'Motregenvariaties'

Voor onze voorjaarsvoorstelling werd gekozen voor ‘Motregenvariaties’ van Robert Alberdingk Thijm, de achter-achterkleinzoon van Joseph Alberdingk Thijm.

Zeker in ons jubeljaar leek dit ons een mooie verbinding tussen het rijke verleden van onze vereniging en ons hedendaagse repertoire. 

De spelers en het aanwezige publiek hebben er van genoten!

Vanwege de vertoningsrechten, kunnen we hier geen video van de voorstelling laten zien.