De goede dood

Draagt u onze vereniging en toneel een warm hart toe? Word dan donateur of lid!

Ja, ik wil ....

In november 2013 en januari 2014 mocht Rederijkerskamer Alberdingk Thijm met veel succes het tragikomische stuk "De Goede Dood" spelen, geschreven door Wannie de Wijn. De regie was in handen van Yardeen Roos. Onder haar inspirerende leiding werd heel intensief gewerkt aan deze voorstelling met een nog altijd controversieel onderwerp. Yardeen: “Wanneer kunnen we zeggen dat ‘de dood goed is’ zoals de titel van dit toneelstuk ons doet vermoeden? Dat vraag ik mij af, samen met de spelers van Alberdingk Thijm.’’

In 'De goede dood' stappen we binnen in de woonkamer van Bernhard waar zijn familie en een enkele vriend bij elkaar gekomen zijn op de avond voor zijn dood. Om negen uur de volgende ochtend gaat hij sterven. Ieder denkt er het zijne van en gaat er op zijn eigen karakteristieke manier mee om. Terwijl buiten de wind om het huis raast, stormt het binnen van de emoties. In deze mooie tragikomedie van Wannie de Wijn, waarin muziek een belangrijke rol speelt, worden aangrijpende scènes afgewisseld met de nodige humor.

‘De goede dood’ werd gespeeld door Tamar Sipkes, Bianca Nunnink, Nol Stuvel, Wil Parijs, Jan-Bram Risseeuw en Ed Leuven.

Wilt u de voorstelling (nog eens) op uw gemak bekijken?