Voorstelling: "Een ongewenste vriend"

Draagt u onze vereniging en toneel een warm hart toe? Word dan donateur of lid!

Ja, ik wil ....

De voorstelling ´een ongewenste vriend´

U kent ze wel: de profiteurs, de bietsers, de luie levensgenieters, de plakkenblijvers aan het eind van een feestje, de ik-ben-mijn-portemonnee-vergeten-betaal-jij-deze-keer-types; kortom onze uitvretende medemens. Geen echte slechterik, maar toch een tikje asociaal.

Geïnspireerd door het verhaal De Uitvreter van Nescio maken spelers van Alberdingk Thijm onder leiding van theatermaker Iris Stam een eigen voorstelling over deze mensen. 
 In de voorstelling maken we kennis met Peter (Japi in het verhaal van Nescio) een echte ouderwetse, werkeloze uitvreter. Hij ontmoet een aantal kunstenaars en een aantal kantoorbeambten aan de waterkant, waar de kunstenaars schilderen en de kantoormensen lunchpauze houden, en sluit vriendschap met ze.

Peter lijkt een enorme luilak, maar intussen houdt hij er interessante filosofische gedachten over het leven op na, en inspireert hij de kunstenaars en kantoorbeambten, die hem in de armen sluiten. Maar hoe langer ze Peter kennen, hoe vervelender ze zijn opdringerigheid en bemoeizucht gaan vinden. Peter belt aan tijdens etenstijd, blijft te lang op feestjes hangen, eet al hun eten op en geeft ongevraagd allerlei adviezen. Hoe komen ze nu in godsnaam weer van deze ongewenste vriend af?

tekst & regie | Iris Stam
spel | Krijn Kluft, Tammo ter Hark, Janna Handgraaf, Ed Leuven, Jan Hoetmer, Hein Kruijver, Zita de Snoo, Okke Emmens
vormgeving | Frans Saelman, Krijn Kluft

Datum Tijd Locatie
vrijdag 24 februari 2017 20:30 Kraaktheater