Rederijkerskamer Thijm

Thijm speelt jaarlijks 4 voorstellingen

Toneelvereniging Alberdingk Thijm werd opgericht in 1890 en is de oudste amateurtoneelgroep van Haarlem. Als enige toneelgroep beschikt Thijm over een eigen theaterstudio, in de Lange Wijngaardstraat in hartje Haarlem.

Lees hier meer over de geschiedenis van Thijm

Jaarlijks spelen we twee stukken, meestal in Theater de Luifel in Heemstede, in het voorjaar en het najaar. Ons repertoire varieert van blijspel tot drama. Voor elke voorstelling trekken we een ervaren regisseur aan uit ons uitgebreide netwerk. Thijm bestaat momenteel uit bijna 20 personen, inclusief geluidsman en toneelinspeciƫnt. Sommige spelers zijn zeer ervaren, andere komen nog maar net kijken. Wat ze gemeen hebben is hun spelplezier.

Daarnaast organiseren we elk jaar Sinterklaasbezoeken in de regio. Begin 2024 geven we een theatertraining in onze studio.

Wil je met ons meespelen?

Nieuwe spelers zijn van harte welkom. Leeftijd en ervaring zijn niet belangrijk, enthousiasme wel. Kom gerust een keertje kijken tijdens een repetitieavond.

Stuur gerust een mailtje, dan maken we een afspraak.

Thijm is een vereniging

Krijn Kluft – voorzitter
Ans Klunder – secretaris
Ed Leuven – penningmeester a.i.
Nol Stuver
Chris Sipman

contactgegevens vereniging

 

Altijd als eerste op de hoogte?

Je ontvangt een paar keer per jaar info over onze projecten, openbare repetities, theatercursussen enzovoorts. Soms doen we zelfs een oproep voor audities!

Met dank aan onze trouwe sponsors!