We stellen Els Brouwer aan je voor

18 & 19 november 2023 speelt Thijm ‘Aan het eind van de aspergetijd’ in Theater de Luifel, Heemstede. Onder regie van Jaap van Zelst. Spel: Iris Teeuwen, Elise de Mon, Sandra Bos-Dol en Els Brouwer. Hieronder stellen we Els aan je voor.

Oudste zus Kitty wordt gespeeld door Els Brouwer. Zij zit pas een paar jaar bij Thijm, en heeft inmiddels in 3 stukken meegespeeld. (Of eigenlijk maar liefst 4, als we haar 5 seconden als taxichauffeur meetellen, in ‘Hartstocht’!) Wat ze mist aan toneelervaring maakt ze echter goed met haar energieke spel, toewijding en overgave. Eerder deed ze een theatertraining bij theatermaker en -docent Yvonne Laan, die haar inspireerde om verder te gaan.

Er wordt beweerd dat de lach aan haar kont hangt. En dat is maar goed ook, want in ‘Aan het eind van de aspergetijd’ zitten toch een paar scènes … zeker nadat chique doktersvrouw Kitty haar neus een paar keer te diep in het whiskyglas heeft gestoken. Erg leuk om te spelen, vindt Els, net als de komische rollen die ze eerder had in ‘Een zekere Hildegard’ en ‘Gevangen in het net’.

Waarom ze zo van toneelspelen houdt? ‘Eigenlijk heb ik geen idee, ik vind het gewoon leuk om samen met anderen te spelen. Spelen om het spelen zelf, waar kan je dat nou doen?’ zegt ze. ‘En het is helemaal fijn als er respons van het publiek komt. Als er gelachen wordt, ben ik blij. Het fijne bij Thijm is dat er niks gek is. Je mag fouten maken en dingen uitproberen. Feedback van de andere spelers waardeer ik enorm. Ik heb inmiddels met 3 verschillende regisseurs gewerkt, met ieder hun eigen aanpak. Van allemaal leer ik weer andere dingen.’ Collega-spelers vinden haar een fijne teamplayer, enthousiast en betrokken bij de vereniging.

Net als bij sommige andere amateurtoneelspelers is het stemvolume een aandachtspunt. Maar goed, ze is leergierig en werkt eraan, en wij hebben er alle vertrouwen in dat straks ook de achterste rijen haar goed kunnen horen.

Els Brouwer